Reizigers op station Breda moeten het weekend van 9 en 10 april rekening houden met extra reistijd en minder rijdende treinen. Oorzaak zijn geplande werkzaamheden aan het spoor en werkzaamheden op het busstation.

Er rijden zaterdag en zondag geen sprinters tussen Lage Zwaluwe en Breda. De NS zet stopbussen in die stoppen op Lage Zwaluwe, Breda Prinsenbeek en Breda.

In de nacht van zaterdag 9 april op zondag 10 april rijdt de Nachtnettrein van Breda (02.19) niet tussen Breda en Dordrecht. Op dit traject wordt een NS-bus ingezet.

De Intercity direct rijdt niet tussen Rotterdam Centraal en Breda. Reizigers moeten gebruiken maken van de overige Intercity’s.

Tussen Roosendaal en Breda rijden er dit weekend Sprinters in plaats van de gebruikelijke Intercity’s. En tot slot rijden er tussen Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch minder treinen dan gebruikelijk.

Busreizigers in Breda kunnen enige hinder ondervinden van werkzaamheden aan het busstation. Vanaf zaterdagavond 19.00 uur wordt de noordbaan van het busstation afgesloten. De bussen maken dan een extra ronde over de Stationslaan. Deze werkzaamheden moeten voor de start van de dienstregeling op maandag 11 april klaar zijn.