Flip Noorman schrijft een lied voor festival Breda Barst. Het is de bedoeling dit nummer met zoveel mogelijk basisschoolkinderen wordt uitgevoerd op de laatste dag van het festival, 18 september.

Noorman is naast muzikant ook basisschooldocent en Bredanaar. Hij heeft al twee keer op Breda Barst gestaan. Toen de organisatie van het festival de muzikant benaderde voor dit project was hij meteen enthousiast.

De zanger schrijft: “Het lijkt me heel erg leuk om een keer met al die basisscholen in Breda een grote show te maken met zoveel mogelijk kinderen op en rond het podium. Dan kan ik mijn droom om met heel veel kinderen op een podium een te gek nummer te zingen waar maken. Een geweldig project!”

Lenny Boschman van Breda Barst vertelt dat ze met dit project de jongste doelgroep van het festival willen bereiken. “We moeten kijken hoeveel kinderen er op het podium passen, maar het liefst zien we 1 miljoen kinderen op het podium met Flip”, grapt Lenny.

De kinderen die niet op het podium passen doen vanuit het publiek mee. Alle basisscholen in Breda mogen meedoen. Zij kunnen zich daarvoor nog aanmelden via  het festival. De muzikant schrijft naast het nummer ook toegankelijk lesprogramma voor de scholen.

Het project doet ook mee in de Rabobank Clubkascampagne. Daarmee kan er extra budget komen voor het optreden. “Hoe groter het bedrag dat Breda Barst binnen haalt is, hoe mooier het project wordt”, aldus de organisatie.