In Breda zijn dinsdagavond kort achter elkaar twee straatroven gepleegd. 

De dader bedreigde de beide vrouwelijke slachtoffers met een mes en had het voorzien op hun mobieltje. De politie vermoedt dat het zeer waarschijnlijk om één dader gaat. Er raakte niemand gewond.

De eerste beroving vond plaats rond 23.15 uur op de Laan van Mertersem. De 19-jarige vrouw werd van achteren benaderd door de straatrover. Hij tikte haar op haar schouder en eiste haar telefoon op.

Hij bedreigde het slachtoffer daarbij met een mes. De vrouw begon te gillen, waardoor de dader op de vlucht sloeg. Hij rende weg in de richting van het Dr. Struijckenplein. Het bleef hierbij een poging straatroof waarbij niets werd buit gemaakt. Het slachtoffer deed aangifte

Een kwartier later was het opnieuw raak. Dit keer belaagde de straatrover zijn slachtoffer in de Bontekoestraat. Het 22-jarige slachtoffer stond bij de bushalte toen een onbekende jongeman haar aansprak. De dader trok op een onverwacht moment de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer en rende er mee weg.

De gestolen telefoon werd overigens een eindje verderop terug gevonden door een getuige. Ook deze vrouw deed aangifte. Ze werd niet bedreigd of mishandeld

Beide vrouwen spreken over een jongeman van rond de 20 jaar met een smal postuur en een donkere huidskleur. Hij was gekleed in een rood Adidas vest of jack voorzien van logo en met 3 witte strepen op de mouwen. Ondanks een zoekactie in de omgeving werd de jongeman niet meer aangetroffen.