Een horecamunt waarmee tijdens Serious Request overal betaald kan worden, een dag carnaval kort voor Kerst, projecties op het Spanjaardsgat, en dance als rode draad. Dat zijn een aantal ideeën voor 3FM Serious Request in Breda.

Dinsdagavond werden een aantal creatieve sessies gehouden tijdens de kick off voor 3FM Serious Request. Op uitnodiging van 3FM, gemeente Breda en het Rode Kruis kwamen meer dan 100 ondernemers, evenementenorganisatoren en creatievelingen uit de stad bijeen bij Lunet B.  

Wethouder Boaz Adank gaf aan hoe blij hij is met de terugkeer van de inzamelingsactie naar Breda. In 2008 was de Grote Markt ook al het middelpunt van de actie. De grote vraag - waar komt het Glazen Huis - werd dinsdagavond nog niet beantwoord.

“Geef ons nog een maand de tijd”, stelde Adank. Want zo simpel als het lijkt, is het volgens hem niet. Ben Houdijk van 3FM vulde hem daarbij aan. “Het evenement is gegroeid. Ook het huis zelf. In Heerlen was daar ook de studio van NPO3 BNN aan gekoppeld. Dat is zes bij twaalf meter.”

Veiligheid

Daarnaast is er het bezoek: Houdijk: “Dagelijks komen honderdduizend mensen naar de stad. De veiligheid staat voorop.” Volgens Adank gaat het nog tussen vier locaties. “In de historische binnenstad, dat staat wel vast.”   

Waar de ideeën voor acties naar toe gaan is nog onduidelijk. Het Rode Kruis maakt binnen enkele weken het thema bekend. Dat gebeurt samen met 3FM. Houdijk: “Duidelijk is dat we altijd de kant van het slachtoffer kiezen.” Marquerite Patiwael, van het Rode Kruis: “Heel belangrijk is dat we willen weten waaraan het geld wordt besteed.”

Voor Bredanaars die in actie willen komen is er het GlasLab, een initiatief van NHTV. Iedereen die vragen heeft over acties kan daar aankloppen. Gemeente en NHTV kunnen acties faciliteren. Daarnaast gaan studenten side-events coördineren. In de loop van de maand moet duidelijk worden welke events daadwerkelijk gaan plaatsvinden.