Het zonnedak van sportpark Jeugdland in Ulvenhout is vrijdagochtend 1 april officieel geopend door wethouder Paul de Beer namens gemeente Breda. In totaal zijn er 351 zonnepanelen op het dak geplaatst.

De zonnepanelen zijn geplaatst door de Ulvenhoutse Energie Coöperatie Anneville. Om te kunnen starten was naast subsidie van gemeente Breda nog € 70.000,- nodig. Dit bedrag werd in een kleine drie weken opgehaald door middel van een crowdfundingcampagne.

“Niet de omvang van het project is uniek, maar wel de samenwerking tussen de inwoners van Ulvenhout, de sportverenigingen op het park, de energie coöperatie en de Gemeente Breda, aldus voorzitter Jean Nijssen. “Echt een mijlpaal binnen ons korte bestaan die als showcase kan dienen voor de toekomst.”

De Gemeente Breda heeft ook een rol gespeeld in het project. “Ik wil Energiecoöperatie Anneville en de bewoners en bedrijven van Ulvenhout hartelijk feliciteren met deze prestatie. Dit initiatief brengt een energieneutraal Breda weer een stapje dichterbij”, stelt wethouder Paul de Beer.