NAC heeft vrijdag gelijkgespeeld bij koploper Sparta. Door dit resultaat is Sparta nog geen kampioen van de Jupiler League. De Bredanaars kwamen nog op voorsprong, maar een van richting veranderd schot zorgde voor de 1-1 eindstand.  

 

Sjoerd Ars had NAC in de tweede minuut al op een voorsprong kunnen schieten. Na een goede actie van Divine Naah werd de middenvelder onderuit gehaald in het strafschopgebied : penalty. Ars legde de bal op de stip, maar schoot vervolgens in de handen van Sparta-doelman Roy Kortsmit. 

In de eerste helft ging het spel op en neer. Zowel Sparta als NAC ging op zoek naar de openingstreffer en dat zorgde voor een aantrekkelijk spelbeeld en kansen voor beide ploegen. Sparta, dat in ieder geval zelf moest winnen om kampioen te kunnen worden, kwam in de eerste helft niet voorbij de jubilaris Jelle ten Rouwelaar. De doelman speelde vrijdagavond zijn 350e officiële wedstrijd voor NAC.

Na rust was het NAC dat het best uit de kleedkamer kwam. De eerste grote kans werd gemist door de Turkse spits Unal. Even later was het Ars die zijn gemiste strafschop wegpoetste door de 0-1 binnen te schieten. Een voorzet werd verlengd, Ars nam hem aan en schoot gemakkelijk binnen.

Ondanks dat Sparta al wist dat het geen kampioen kon worden door de tussenstanden bij VVV en FC Eindhoven, gaf het zich niet gewonnen. Een van richting veranderd schot was uiteindelijk genoeg voor de 1-1. De treffer kwam uiteindelijk op naam van Ryan Sanusi.

In het laatste kwartier was het de thuisploeg dat flink aandrong. Ten Rouwelaar oogde scherp en kwam een paar keer goed uit. In de slotminuten was het NAC dat nog dichtbij een overwinning kwam door een paar kansen van Ars en Naah. Het bleef echter bij een terechte 1-1. Geen slecht resultaat als je bedenkt dat Sparta slechts één eerdere thuiswedstrijd gelijkspeelde en de rest won.