BREDA - Rait Nesseem is deze vrijdag begonnen aan een nieuwe uitdaging: achteruit kruipen van Breda naar Amsterdam. Nesseem legt de afstand van 113,3 km bijna helemaal naakt af. Het lijkt een 1 april-grap, maar dat is het niet.

De Bredanaar heeft de droom om een eigen Frietbakfiets te beginnen. Dit plan kost ongeveer €10.000 en daarom startte hij een crowdfundingsactie.

Omdat de crowdfunding nog niet veel geld heeft opgeleverd, bedacht hij de kruipactie. Hij wil dit jaar nog gaan starten met het rondrijden door Breda met een heuse frietbakfiets. “Ik ben altijd in voor een gekke actie en heb inmiddels al best wel gekke dingen gedaan. Veel mensen vroegen mij of ik ook achteruit zou kunnen kruipen en dat ga ik nu proberen”, aldus Nesseem.

De achteruit kruipende Nesseem heeft al veel gekke dingen op zijn naam staan: zo liep hij in 2013 maar liefst 80 km achteruit voor een weggeefwinkel, in 2014 nam hij de fiets achteruit om 30 km achteruit te fietsen en in 2015 leefde hij een week als vluchteling op de grote markt in Breda zonder eten op water en shakes.

Het plan om zijn Frietbakfiets te beginnen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Toen hij in 2012 ontslag nam bij de Burger King wilde Rait al een eigen frietzaak beginnen.