Hogeschool Avans onder vuur door hacker(s)

Op hogeschool Avans zijn in korte tijd twee keyloggers gevonden. Met deze programma’s of hardware wordt geprobeerd informatie zoals wachtwoorden en creditcardnummers te stelen. Dit meldt Punt., het hogeschoolblad van Avans.

Een keylogger kan vergeleken worden met een USB-stick en houdt de toetsaanslagen bij. Daarnaast kan het jouw internetverkeer en bijvoorbeeld wachtwoorden registeren. Een woordvoerster van Avans bevestigt de kwestie. Er kan nog niet verteld worden welke locaties het betreft.

Via iAvans en een mail naar de academies roept de hogeschool op iedereen alert te zijn. ‘Zie je bijvoorbeeld dat iemand aan de achterkant van een pc bezig is met de bekabeling? Meld dit dan bij de ICT-helpdesk op de locatie waar je je bevindt’, meldt Avans.

Het is niet voor het eerst dat er een keylogger wordt aangetroffen op hogeschool Avans. Vier jaar geleden werd er een keylogger gevonden bij Avans in Den Bosch. Toen werd een student van de Academie voor Financieel Management beschuldigd voor het stelen van privégegevens. Het College van Bestuur stuurde hem van school. 

De student ontkende dat de keylogger van hem was en ging succesvol in beroep tegen de school. Hij mocht zijn propedeuse afmaken bij Avans.

Tip de redactie