Bredanaars scoren met 'Nasty' gerechten op Facebook

Gehaktbrood met Mars en marshmallows, bananen ingerold in boterhammenworst met koffiepoeder en bosui en soep met een zweetsok en augurken.

 Hoe smeriger het is, hoe beter voor de bedenkers van de Facebookpagina  ‘Nasty’, een komische tegenhanger van het immens populaire platform ‘Tasty’. Bredanaars Tim van Laere (24) en Dabbe van den Brand (25)  verzinnen de smerigste combinaties.

Wat begon als een grap begint inmiddels serieuze vormen aan te nemen. Vorige week postte Van Laere en Van den Brand het eerste filmpje op hun Facebook en inmiddels hebben ze bijna 2000 likes. De filmpjes worden ook massaal gedeeld.

Van Laere: “Ja, dit hadden we ook niet verwacht. Ik keek altijd naar de kookfilmpjes van Tasty en dan vroeg ik me best vaak af: zou dat nou echt lekker zijn? Dabbe en ik hadden het er een keer over en toen dachten we: waarom maken we het niet écht smerig?” En daar was dus de soep met zweetsok en augurken. “Haha, ja we hebben onze koppen bij elkaar gestoken en ons lekker uitgeleefd. Al snel was daar de sok.”

Tasty, waar Nasty op gebasseerd is, is een pagina waar in korte filmpjes verschillende gerechten in elkaar worden gezet. “Ze hebben nu ruim 47 miljoen likes. Als mensen op onze pagina zitten denken ze soms dat ze naar Tasty kijken, omdat we alles hetzelfde filmen”, vertelt Van Laere.

“Als er dan vervolgens een banaan in boterhammenworst wordt gewikkeld valt het kwartje pas.” Geloof het of niet, maar de jongens proeven alles. “Ja, echt waar. Als we dan iets gemaakt hebben kijken we elkaar aan en dan moeten we wel. De dingen die we maken zijn ook echt heel nasty.”

De Bredanaars gaan nog wel even door met het creëren van smerige gerechten. “Samen runnen we ook een creatief bureau: Bureau Duizend Dingen. Voor ons is dit ook een mooie manier om te laten zien wat we kunnen en hoe we om moeten gaan met de pers bijvoorbeeld”, aldus Van Laere. Genoeg input is er ook nog. “Je kan het zo gek niet bedenken of het kan namelijk. We krijgen nu ook zo veel reacties van vrienden en kennissen die nog wel iets smerigs weten."

Tip de redactie