Ikea Breda wil met 3000 vierkante meter gaan uitbreiden. Als de gemeente Breda op tijd een vergunning verleent dan beginnen de werkzaamheden deze zomer.

Naast een groter winkelgedeelte komen er in het restaurant 150 zitplaatsen bij.  Het wordt de eerste uitbreiding sinds de opening van de Ikea in 2003. De vestiging heeft nu een winkeloppervlakte van 28000 vierkante meter.

Storemanager René Korthals zegt dat er behoefte is aan een grotere winkel, omdat klanten meer artikelen in de showroom willen zien. “Nu zien ze op de site dat bepaalde producten niet in de vestiging in Breda te koop zijn en rijden ze naar Eindhoven of Papendrecht.”

Net over de grens wordt er nog een Ikea geopend in het noorden van Antwerpen. Dat wordt het tweede filiaal in de stad. Op die manier zouden klanten uit het noorden van België niet meer naar Breda hoeven te reizen

Volgens de Bredase storemanager gaat Breda de opening van de tweede Ikea bij Antwerpen wel merken. Toch vreest hij de concurrentie niet. “Wij hebben wel het voordeel dat we elke zondag open zijn. In België zijn de winkels maar een paar zondagen per jaar open.”

Tijdens de werkzaamheden blijft de winkel gewoon open. De storemanager denkt dat het geen problemen gaat opleveren voor de klanten.