Trouwbeurs na acht jaar weer terug in Breda

Trouwbeurs Love & Marriage komt weer terug naar Breda. Het is de bedoeling dat de beurs februari volgend jaar in de evenementenhal op Breepark gehouden wordt. De trouwbeurs verdween in 2008 uit de stad.

De Love & Marriage beurs is de eerste beurs die wordt gehouden in de evenementenhal. De bouw van de evenementenhal begint in mei. De hal moet in december opgeleverd worden.

Organisator en Bredanaar Maarten Dop is blij dat dat de beurs terug naar de stad komt. “Dit is heel goed nieuws. Hier in het concept van Love & Marriage begonnen”, aldus Dop. De organisator is zeer tevreden met het Breepark als locatie vanwege haar gunstige ligging aan de A27.

Turfschip

In 1993 vond de eerste Love & Marriage beurs plaats in het Turfschip in Breda. Na het verdwijnen van het Turfschip heeft de trouwbeurs op het racketcentrum aan de Terheijdenseweg gestaan. Deze locatie bleek niet te voldoen, waarna het evenement uit Breda verdween.

Het was voor Dop best een moeilijke beslissing om in 2008 weg te gaan uit Breda. “Het is toch wel de stad waarin ik woon en ik heb er veel contacten”, aldus de organisator.

Destijds gaf Dop op BredaVandaag aan dat wanneer er goede vaste locatie voor de beurs kon worden, hij zeker terug wilde komen naar Breda.

Drieduizend

De Love & Marriage beurs is een trouw-walhalla voor mensen die in het huwelijksbootje  gaan stappen. Trouwjurken, bruidsboeketten, fotografen, DJ’s en meer zaken die het feest compleet maken presenteren zich die dag.  

De beurs trok in Breda jaarlijks ongeveer drieduizend bezoekers. Dop zegt dat de trouwbeurs zeker een feestelijk tintje gaat kregen. “We zijn na zo’n lange tijd weer terug in Breda.

Tip de redactie