Rijsbergenaar rijdt door na aanrijden bromfietser in Breda

Een 60-jarige man uit Rijsbergen is maandag rond 00.05 uur in zijn woning in Rijsbergen aangehouden op de verdenking van het verlaten van een plaats ongeval.

De man zou in Breda zijn doorgereden met zijn auto na een aanrijding met een 18-jarige bromfietser op de kruising van Baronielaan en de Johan Willem Frisolaan, terwijl er zeker drie getuigen waren. Op het politiebureau weigerde hij aan de ademanalyse mee te werken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De bromfietser wilde op de kruising zijn weg rechtdoor vervolgen over de parallelweg van de Graaf Engelbertlaan in de richting van de Graaf Hendrik III laan. De bromfietser haalde de auto in die erg langzaam reed. Tijdens deze manoeuvre sloeg de automobilist echter rechts af, waarna hij met de linkervoorzijde van de auto tegen de bromfiets aankwam. De bromfietser viel en had lichte verwondingen.

De automobilist reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij werd op zijn woonadres aangetroffen en aangehouden. De motor van de auto was nog warm, aldus de politie.

Tip de redactie