Politie zoekt naar doorrijder ongeval Van Coothplein

De politie is nog steeds op zoek naar een doorrijder van een ongeval. De politie zoekt eventuele getuigen van het verkeersongeval dat op maandag 7 maart rond 12.50 uur plaats vond op de rotonde Nieuwe Ginnekenstraat, bij het van Coothplein.

Een 66-jarige vrouw uit Breda die daar fietste kwam ten val toen ze in aanrijding kwam met een personenauto. Ze brak onder meer haar linkerarm. De automobilist reed door. 

Het slachtoffer fietste over de Nieuwe Ginnekenstraat in de richting van het Van Coothplein. Zij wilde daar rechts af slaan om verder te rijden in de richting van de Keizerstraat.  Net op  de rotonde werd ze aangereden door een middelgrote donkerblauwe auto. De bestuurder, een oudere man, circa 65 tot 75 jaar, maakte een onverwachte manoeuvre naar rechts waardoor de fietsster tegen de paaltjes werd gedrukt. Haar fiets bleef achter een paaltje hangen, waardoor ze viel.

Ze had direct veel pijn aan haar onder meer polsen, heup en scheenbeen. Ze liep diverse schrammen op en een opgezwollen bovenlip. In het ziekenhuis bleek bovendien dat ze haar linkerarm had gebroken en een lichte hersenschudding had. De automobilist reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Naast de bestuurder zat volgens het slachtoffer nog een vrouw. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook werden camerabeelden bekeken, dit leverde echter niets op.

Tip de redactie