Een 19-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geplukt omdat zijn rijstijl opviel. 

De auto waarin de jongen reed had de hele rijbaan nodig om toch rechtdoor te gaan. Nadat agenten de bestuurder aan de kant hadden gezet, lieten ze hem blazen. De bestuurder bleek vier keer teveel op te hebben.

Om 00.15 uur trok een zwalkende auto op De La Reijweg de aandacht van surveillerende agenten. Ze zagen dat de auto van links naar rechts reed. Ook viel het op dat snelheid constant varieerde van 30 tot 80 km/u. Daarbij kwam nog dat de bestuurder constant op zijn rem trapte.

"Om aan deze gevaarlijk situatie een eind te maken gaven ze de bestuurder een stopteken. Het verbaasde de agenten niet dat de bestuurder hieraan niet voldeed", aldus de politie. "Pas nadat ze naast de auto gingen rijden en de bestuurder een stopteken gaven remde hij. De agenten hadden direct door dat de 19-jarige inwoner van Breda dronken was. Ook bleek dat hij geen rijbewijs had."

De jongen kon niet direct aangeven van wie de auto nu eigenlijk was. "Reden genoeg om de man aan te houden. Aan het bureau bleek dat hij vier keer teveel alcohol gedronken had." Maar hij had sowieso niet mogen rijden omdat hij geen rijbewijs heeft.

De eigenaar van de auto werd gebeld. Die gaf aan dat hij helemaal niet wist dat de jongen in zijn auto reed en dat hij dat ook helemaal niet wilde. Naast de eerdere feiten bleek de verdachte dus ook nog joyriding te hebben gepleegd. "Er wordt een dik dossier tegen hem opgemaakt", besluit de politie in een persbericht.