Orthopedisch chirurg Amphia benoemd tot hoogleraar Orthopedie

Sinds 1 maart is Breda een hoogleraar rijker. Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg van Amphia, is de eerste vrouwelijke hoogleraar Orthopedie van Nederland. Deze benoeming heeft zij gekregen aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Als orthopedisch chirurg richt Eygendaal zich op aandoeningen aan de armen, met name van de elleboog. De komende jaren begeleidt zij als promotor artsen in opleiding die onderzoek doen naar sportgerelateerde aandoeningen aan de elleboog. Eygendaal: “Ik ben enorm vereerd met deze toekenning. Het voelt als een bevestiging dat wij met de vakgroep Orthopedie op de goede weg zitten. De investering in innovatie, wetenschap en kwaliteit van zorg én de keuze om ons te specialiseren werpt zijn vruchten af”.

De orthopedisch chirurg uit Teteringen stak veel energie in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Daarnaast geeft ze veel cursussen en lezingen in binnen- en buitenland. Ze behandelt veel topsporters en heeft samen met de tennis- en turnbond richtlijnen opgesteld voor maximale belasting van jonge sporters. Ze is daarnaast nationaal gedelegeerde van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie. In 2013 ontving ze de Anna Prijs voor uitmuntend wetenschappelijk werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. Haar collega’s roemen haar om haar enorme kennis en gedrevenheid. Dit heeft ertoe geleid dat zij in 2014 werd verkozen tot Toparts.

Amphia Orthopedie mag jonge artsen opleiden tot orthopeed. Amphia is een van de weinige ziekenhuizen in Brabant die deze toewijzing hebben gekregen.

Tip de redactie