Ontsnappen aan de paashaas: Shoppen, eiervangen, POBParade en meer

 Hoe kom je de Paasdagen door in Breda? Gezellig twee dagen gourmetten en samen eieren zoeken of toch op pad. Voor diegenen die liever niet thuis blijven zitten met Pasen, zet BredaVandaag een aantal tips op een rijtje.

Zondag - 1e Paasdag

20e editie POBparade
De POBparade trekt tijdens het paasweekend voor de twintigste keer door het centrum van Breda. Op 27 en 28 maart zijn er maar liefst 65 optredens op 15 verschillende locaties. Voor elke muziekliefhebbers is er wat wils, van stevige rock tot rustigere luistermuziek. De parade start op zondag 27 maart om 16.00 uur in café De Bruine Pij. Het volledige programma staat op de website van POB.

Expositie ‘Small Stories in Silent Buildings’
Dit paasweekend komt het oude Kapucijnenklooster aan de Schorsmolenstraat in Breda weer tot leven. Studenten Animatie en Illustratie van de AKV St.Joost brengen de historie terug in het pand tijdens de expositie Small Stories in Silent Buildings. Studenten doken de stadsarchieven in en interviewden monniken die nog in leven zijn. Dit is de eerste keer sinds de monniken in 2014 het klooster hebben verlaten dat het weer open gaat voor publiek. Het is tevens een kennismaking met de nieuwe maatschappelijke functie die het gebouw krijgt, namelijk een woon-werkgemeenschap voor twaalf dakloze mensen. Tijdens de expo zijn achttien verschillende projecten te zien. De expositie is van 25 t/m 28 maart van 12.00 tot 20.00 uur te bezoeken.

Boerderij Wolfslaar
Boerderij Wolfslaar viert zondag vanaf 10.00 uur Pasen. Tijdens rondleidingen krijgen bezoekers uitleg over kippen en kuikentjes en kinderen leren het verschil tussen een vers ei en een oud ei. Kippen mogen geaaid worden en bovendien komt de paashaas langs.

Kinderboerderij Parkhoeve Breda Noord
Zondag 27 maart wordt de geboorte van lammetjes en kuikentjes gevierd met beschuit en muisjes, leuke spelletjes en exposities.

Maandag - 2e Paasdag

Kampioenschap Eierwerpen in Princenhage
In Princenhage vindt maandag 28 maart het 6e kampioenschap eierwerpen plaats op de Haagsemarkt. Elk team bestaat uit drie teamleden: een gooier, een vanger en een coach. Elke beurt bestaat uit drie pogingen. Een rauw ei heel vangen betekent dat het team door is naar de volgende ronde. De wedstrijd voor volwassenen start om 14.00 uur en inschrijven kan nog.

Jazzin Around
Jazzin Around is alvast een voorproefje op het Breda Jazz Festival. De optredens vinden plaats in het Ginneken op zes verschillende locaties. Het programma duurt van 15:00 uur tot 18.00 uur en biedt een variatie van oude stijl swing en boogie woogie tot funky fusion. Dit jaar zijn er een aantal zeer jonge talenten die optreden, waaronder de Bredase drummer Davy Henket met zijn Fat Easy Grey in Moeke Ginneken. Pianist Jetse de Jong is nog maar 18 jaar en koestert een grote voorliefde voor de jazz, blues en boogie woogie. Hij is te horen in cafe Boerke Verschuren. De andere bands die optreden zijn: het Joep Peeters kwartet, Sunset Swing, The Hugger Mugger Jazzband en How About Rita. In cafe Het Ginneken start de kaartverkoop voor de binnenconcerten van het Breda Jazz Festival dat plaatsvindt van 5 t/m 8 mei 2016

Shoppen
Winkelen in het centrum van Breda en de Barones kan op Tweede Paasdag. De winkels zijn deze dag gewoon geopend.

Woonboulevard Breda XXL
Wanneer je je ondanks alle andere activiteiten toch nog verveeld, kun je Tweede Paasdag terecht op de woonboulevard. Maar houdt wel rekening met de Paasdrukte. De meeste winkels zijn open van twaalf tot vijf uur maar dit kan verschillen per winkel.

Tip de redactie