Politie waarschuwt voor snelwegoplichters op Brabantse snelwegen

De politie waarschuwt weggebruikers voor snelwegoplichters naar aanleiding van meerdere oplichtingsincidenten in de afgelopen tijd.

Er zijn verschillende meldingen geweest van buitenlands sprekenden mensen die langs de snelwegen staan en proberen met kletsverhalen geld te krijgen. 

Zo werd op 18 maart een inwoner van Moergestel over de A58 naar huis. "Net voordat hij bij Berkel Enschot de snelweg op wil draaien wordt hij tegen gehouden door een man die op de weg staat. Vlak bij staat een auto. De man geeft aan zonder benzine te staan en vraagt om hulp, vooral om geld omdat hij dat niet heeft. Het slachtoffer geeft aan 20 euro te hebben en wil hem wel naar een benzinestation rijden."

Vervolgens krijgt de man te horen dat hij meer geld moet geven. In ruil daarvoor biedt de oplichter zijn telefoon en duur horloge als onderpand. "Het slachtoffer rijdt naar een pinautomaat in Moergestel en zegt hem 200 euro te willen geven. Dat vindt de verdachte te weinig en hij ‘eist’ 500 euro. Dat wordt het slachtoffer te gortig en hij gaat twijfelen aan het verhaal. Hij zegt een foto van de man te willen maken. Daarop loopt de man weg zonder geld gekregen te hebben."

De politie adviseert alleen te stoppen als er een aanrijding is gebeurd of net geweest is. In alle andere gevallen wordt geadviseerd door te rijden en via een hectometerpaal, snelweg en richting te kijken waar deze persoon zich bevindt en de politie te bellen.

Tip de redactie