Veilig oversteken bij winkelcentrum Hoge Vucht

Aan de Groenedijk bij winkelcentrum Hoge Vucht zijn er op vrijdagochtend bij vijf zebrapaden beelden onthuld. Deze beelden moeten er voor zorgen dat de oversteekplaatsen zichtbaarder worden.

Wethouder Boaz Adank deed het woord bij de officiële onthulling. Of deze silhouetten ook op anderen locaties in Breda worden geplaatst is nog niet duidelijk. “We gaan eerst kijken wat voor resultaten deze beelden bij winkelcentrum de Hoge Vucht gaan opleveren”, aldus de wethouder.  

Het initiatief is genomen door buurtbewoner Joop Rottier. In 2012 is zijn vrouw aangereden tijdens het oversteken aan de Groenedijk. Sindsdien maakt hij zich hard voor de veiligheid op deze weg. Rottier is blij dat het nu eindelijk zo ver is. “Het was hard nodig. De Groenedijk is een racebaan.”

Ad Marijnissen is secretaris van de wijkraad in de Hoge Vucht. Aan de ene kant vind hij het een goed initiatief. “In de avond rijden de auto’s soms 100 km/h terwijl je op deze weg maar 30 km/h mag rijden.” Toch had Marijnissen de beelden liever op een andere locatie in de wijk gezien.

Hij denkt het kruispunt op de Zomergemstraat in de Wisselaar gevaarlijker is dan de Groenedijk. “Daar zijn er schoolgaande kinderen en ouderen die dagelijks moeten oversteken. Ik ben al drie jaar aan het pleiten voor een veilige oversteeksituatie in de Zomergemstraat”, aldus Marijnissen.

Tip de redactie