De VVD vindt het politiebezoek dat een Bredanaar kreeg na een tweet buiten proportie. Volgens de fractie was de veiligheid en openbare orde niet in direct gevaar. Dat stelt de fractie in vragen aan het college.

Een Bredase yogaleraar verstuurde dinsdagochtend een tweet over ‘juichende moslimkinderen in de klas.’ Daarop kreeg hij bezoek aan huis van de politie. “Een partij met de termen ‘vrijheid’ en ‘democratie’ in haar naam zal zich altijd hard maken voor de vrijheid van het gesproken of getypte woord, zonder dat mensen daarbij de angst moeten hebben dat de overheid of politie op de stoep staat”, schrijft de VVD.

Burgemeester Paul Depla maakte dinsdag al zijn excuses aan de desbetreffende twitteraar. Hij laat weten dat hij niet afwist van het politiebezoek en dat het een opdracht van de gemeente was. “Echter blijft wel overeind dat er in deze zaak bepaalde afwegingen zijn gemaakt die hebben geleid tot dit politiebezoek.”

De VVD wil graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en vooral hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Ook wil de fractie weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de burgemeester niet op de hoogte was van deze actie.