De curatoren van Unlimited Sports Group (USG) hebben overeenstemming bereikt met JD Sports over de overname van Perry Sport en Aktiesport.

Dat hebben de curatoren van USG woensdag bekendgemaakt. Volgens een persbericht is daarmee het voortbestaan van een groot aantal winkels verzekerd en de werkgelegenheid van een groot aantal medewerkers gewaarborgd. Een aantal winkels wordt gesloten, al is onduidelijk hoeveel.

De werknemers van Perry Sport en Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Een belangrijk deel ervan kan naar verwachting in de overgenomen winkels aan de slag blijven. Dat geldt ook voor een belangrijk deel van de medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam.

De met JD Sports en de curatoren van USG bereikte overeenstemming moet nog worden beoordeeld en goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Een beslissing van de ACM wordt op korte termijn verwacht, vermoedelijk deze week nog.

Unlimited Sports Group (USG) kende 53 vennootschappen met ongeveer 2.500 personeelsleden. De groep exploiteerde ongeveer 350 winkels, deels shops-in-shops en hield zich verder bezig met groothandel en de uitbating van eigen merken (waaronder Tenson) en diverse licenties van andere bekende merken, zoals Fila, le coq sportif, INQ, en ellesse.