De bereidingsapotheken van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en Amphia in Breda zijn samen opgegaan in één nieuwe bereidingsapotheek onder de naam A+ Apotheek.

Dit bedrijf levert kant-en-klare geneesmiddelen aan de beide ziekenhuizen. Daarnaast worden producten geleverd aan nog zo’n zeventig andere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland.

A+ Apotheek is gevestigd in de bestaande bereidingsapotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De bereidingsapotheek die Amphia tot begin dit jaar in eigen huis had, is opgehouden te bestaan. De ziekenhuisapothekers en medewerkers van Amphia zetten in Dordrecht hun werkzaamheden voort. Voor A+ Apotheek werken nu in totaal zo’n veertig mensen.

Het bereiden van geneesmiddelen is gebonden aan zeer strikte eisen op het gebied van kennis, uitrusting en hygiëne. “Door onze kennis en ervaring te bundelen, worden we krachtiger en slagvaardiger”, zeggen gevestigd apotheker Hetty Dieleman en bedrijfsmanager Remco Janssens van A+ Apotheek in een persbericht. “Door onze productie te bundelen, groeien we bovendien flink.”

De wettelijke eisen zijn zó hoog, dat het handhaven van twee bereidingsapotheken op relatief korte afstand van elkaar niet efficiënt was. “In A+ Apotheek bundelen we onze krachten als één sterk merk”, aldus Dieleman en Janssens. “Dat is goed voor de beide ziekenhuizen, maar ook voor alle andere afnemers. We kunnen ziekenhuizen die zelf niet (meer) bereiden nog beter van dienst zijn.”

Op 21 maart hebben de Raden van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Amphia de VOF-akte ondertekend. Daarmee is A+ Apotheek formeel opgericht.