Breda was in 2015 opnieuw een van de tien Nederlandse steden met de meeste filevertraging. Dat meldt TomTom. Breda staat op de zevende plaats in jaarlijkse TomTom Traffic Index.

Een rit in en om Breda leverde volgens Tom Tom in 2015 gemiddeld 17% vertraging op, dat is 2% meer dan het jaar daarvoor.

De drukste ochtend- en avondspits in Breda zijn op dinsdag en donderdag. De drukste dag van 2015 was dinsdag 14 juli. TomTom keek ook naar de ontwikkeling over afgelopen acht jaar. In 2008 was de gemiddelde vertraging in Breda 17%. De afgelopen jaren nam deze iets af, maar is nu dus terug op dat percentage.

Rond Breda gaat het vooral mis op de A58 tussen knooppunt Galder (A16) en Knooppunt St. Annabosch (A27), de Backer en Ruebweg tussen de op- en afritten A16 en het kruispunt met Westerhagelaan en de Backer en Ruebweg bij de kruising met Konijnenberg. 

In de ochtend- en avondspits in Nederland nam dit jaar toe tot respectievelijk 28% en 36%. Dat betekent dat iemand die dagelijks in de spits van en naar werk reed, vorig jaar 74 uur in de file heeft gestaan.

Den Haag, Groningen en Amsterdam voeren de ranglijst aan met de kans op vertraging.