De wereldberoemde letterkunstenaar Ben Eine uit Londen verfraait vier muren bij viaducten onder het spoor. Het gaat om twee muren bij de Belcrumweg en twee muren bij de Markkade.

Eine is naar Breda gehaald op initiatief van Vroom & Varossiau, die volgende week ook een nieuwe galerie in Amsterdam openen. “Hij was gevraagd voor de jury van de Dutch Street Arts Awards en hebben hem gevraagd om eerst naar Breda te komen, omdat ik daar zelf ook oorspronkelijk vandaan kom”, aldus Olivier Varossiau.

Vroom & Varossiau regelden eerder al de Geisha bij de Ginnekenmarkt en de Blauwe indianen bij de Veemarktstraat. “We proberen op deze manier met Dennis Elbers van het Graphic Design Festival mee te denken.”

De beschilderde muren, waarvan er al twee klaar zijn met de meterslange woorden Storytelling en Masmerizing, maken onderdeel uit van de zogenoemde Blind Walls Gallery. Eine is onder meer bekend van zijn ‘murals’. “En hij deed vroeger alle prints voor Banksy.”  

De twee muren van het spoorviaduct aan de Markkade volgen nog. Daar komen de woorden  Imageneering en Meaningfull.  "Samen slaan ze op de nieuwe creatieve industrie in Breda", aldus Dennis Elbers, die blij is met de komst van Eine. "We waren al heel lang bezig om hem naar Breda te halen en nu paste het wonderwel in zijn agenda. Hij was net terug uit Dubai."