BREDA - Het Chinees-Japans restaurant Bouvigne Paradijs heeft zondag foto's van een man en vrouw op Facebook geplaatst van twee personen die het restaurant zouden hebben verlaten zonder te betalen.

Het restaurant publiceerde de foto's waarop te zien is hoe de twee het pand verlieten. Op de foto's zijn de gezichten nog onherkenbaar, maar 'dat kan veranderen' volgens de Facebookpost van het restaurant. Verder omschrijft het restaurant waar ze gezeten hebben en wat ze gedronken hebben.

Volgens het restaurant kan er sprake van een misverstand zijn omdat de pinautomaat boven met een storing kampte op de avond. Hierdoor zou het stel volgens het restaurant het idee kunnen hebben gehad om beneden te betalen en zijn bij het aantrekken van hun jassen zonder kwalijke bedoelingen naar buiten gelopen.

Mocht het stel de rekening alsnog betalen, dan biedt het restaurant aan het bedrag te verdubbelen en dit te doneren aan een goed doel. Het bericht op Facebook is inmiddels al tientallen keren gedeeld.

Bouvigne Paradijs had enkele weken geleden al succes met een dergelijke actie, toen het eveneens foto's plaatste van een gezelschap dat vergeten was te betalen. Die kwamen toen de volgende dag alsnog betalen.