De vijf Bredase hockeyclubs BH&BC Breda, BHV Push, MHC Teteringen, HCP (Prinsenbeek) en BNMHC Zwart-Wit zijn de winnaars zijn geworden van de verkiezing ‘Sportiefste Vereniging van Nederland’.

“Het is uniek dat de 5 clubs hierin samen optrekken en ook een goed signaal naar andere clubs die bij elkaar in de buurt liggen”, aldus de jury. De KNHB koppelde de verkiezing aan de landelijke Week van het Sportplezier, waarbij van 5 t/m 13 maart door alle sportbonden extra aandacht werd besteed aan sportplezier.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben de vijf Bredase hockeyclubs de handen ineen geslagen. De afgelopen jaren hebben de  clubs ieder op een eigen manier invulling gegeven aan de thema’s sportiviteit en respect. Nu is er gekozen voor een gezamenlijke aanpak.

Die aanpak bestaat onder meer uit het prominent uiten van de gezamenlijke ‘huisregels’ als uitgangspunt voor een sportieve dag. Die hangen bij elke club prominent op het complex (zie foto).

“De komende maanden worden deze uitgangspunten verder uitgewerkt tot een gezamenlijk beleid en actieplan”, aldus de clubs. De leden, vrijwilligers en supporters van alle Bredase clubs worden via een gezamenlijke campagne geïnformeerd. “Sportieve rivaliteit is mooi en moet vooral blijven. Dit neemt niet weg dat we allemaal voor hetzelfde staan: sportiviteit en respect langs en op alle Bredase hockeyvelden”, aldus de Bredase hockeyclubvoorzitters.