Het Bredase internetbureau Merge slaat de handen ineen met het Tilburgse internetbureau ezCompany. Het Bredase Merge gaat per 1 mei 2016 door het leven als ezCompany Breda.

De bureaus spelen naar eigen zeggen met het samengaan in op de toegenomen vraag naar websites op basis van open source technologie Drupal.

Commercieel directeur van ezCompany Bas van den Nieuwenhuijzen: “De tweede vestiging in Breda geeft ons niet alleen meer mogelijkheden om onze klanten beter te bedienen, maar brengt ons ook dichterbij nieuwe medewerkers uit de regio’s West-Brabant, Rotterdam, Zeeland en Antwerpen.”

Merge werkt voor opdrachtgevers als de Provincie Zeeland en de Koninklijke Bibliotheek. Het Tilburgse ezCompany werkt onder andere voor Jaguar Land Rover en de Rijksoverheid.

Het nieuwe bedrijf start vanuit het huidige kantoor in Breda aan de Verbeetenstraat, maar wil met het oog op verhuizen naar een nieuw kantoor nabij station Breda. Bij Merge werken vier personen. Het nieuwe ezCompany telt ruim dertig medewerkers.