De wijk Boeimeer is de eerste wijk in Nederland met duizend buurtbewoners op buurtapp Nextdoor. Dat meldt Nextdoor vrijdag. Vanwege het bereiken van de duizendste abonnee deelde een team van de app poffertjes uit in de wijk.

De buurtapp is populair in Breda. Van alle buurten in de stad, is er tachtig procent bij de app aangesloten. Op het hoofdkantoor in San Francisco viel Breda op door het snel groeiende aantal leden.

Kitty van Muiswinkel van Nextdoor in Nederland kan de populariteit van de app in Breda ook niet helemaal verklaren. “Misschien heeft het wel met Brabantse gezelligheid te maken”,  vertelt de communicatiemedewerker terwijl ze poffertjes aan het uitdelen is.

De app is bedoeld om buren met elkaar in contact te brengen. “Het kan gaan over een vermiste kat tot een welkomstcomité voor het AZC zoals in Boeimeer het geval is”, aldus Van Muiswinkel.

Het concept is overgewaaid uit Amerika waar ruim de helft van alle Amerikaanse buurten gebruik maakt van de app. Sinds vorige maand is Nederland het tweede land waar buurtbewoners gebruik kunnen maken van Nextdoor.