Onderhandelingen over Maczek Museum nog in volle gang

Het onderzoek naar de toekomst van het Maczek Museum loopt enige vertraging op. In maart dit jaar zou bekend worden wat er gaat gebeuren met het museum maar er is tot dusver geen besluit genomen. Volgens een woordvoerder van gemeente Breda moet dat dit voorjaar gebeuren.

In december 2015 werd bekend dat het museum - dat was gevestigd op de Trip van Zoutlandtkazerne aan de De la Reijweg - ‘dakloos’ zou worden omdat gebouwen van Defensie een andere bestemming kregen. Het museum moet zodoende een andere locatie vinden. Daarnaast wordt gezocht naar mogelijkheden van financiering van het museum.  

Hoe het komt dat de onderhandelingen meer tijd in beslag nemen dan vooraf is gepland? “Van te voren kan je nooit precies weten hoelang zoiets duurt. Gesprekken moeten op een constructieve manier gevoerd worden”, aldus de woordvoerder.

Het Maczek Museum en Gemeente Breda zijn nog druk in gesprek met externe partijen. De Provincie en het Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zijn serieuze gesprekspartners.

Tip de redactie