Wings For Life World Run Breda start bij Chasséveld

De tweede Bredase editie van Wings for Life World Run start dit jaar bij het Chasséveld.  De lopers rennen een ander traject dan vorig jaar, toen ze vanaf de Koninklijke Militaire Academie (KMA) startte. 

Wings for Life World Run is een internationaal hardloopevenement waarbij deelnemers op zondag 8 mei honderd kilometer kunnen rennen. Al het inschrijf- en sponsorgeld gaat naar het goede doel Wings for Life, dat onderzoek doet naar het genezen van een dwarslaesie. 

Het traject is om verschillende redenen aangepast. Bedrijf Shivers stippelde de route uit en dat is een andere organisatie dan vorig jaar. Daarbij is geluisterd naar de feedback van de renners. In 2015 ontstond een flinke vertraging vanaf de KMA richting de smalle Haven omdat de lopers via een smalle weg renden en dat leidde tot een opstopping. 

Vanaf het Chasséveld gaan de deelnemers dit jaar de bredere Wilhelminasingel op vanaf waar ze verdergaan richting de wijk Heuvel. De lopers en rolstoelers vervolgen hun parcours richting de Mastbos. Nadat de renners Breda zijn gepasseerd, komen ze langs Etten-Leur, Ruchpen, Zundert, Chaam en daarna lopen ze weer richting Breda. Dat het Breda Jazz Festival dezelfde dag valt, is geen probleem want het hardloopevenement start niet aan de kant van het Chasséveld waar het parkeerterrein is. 

Geen vaste finishlijn

Wings For Life World Run heeft geen vaste finishlijn zoals iedere andere hardloopwedstrijd. Alle deelnemers krijgen een apparaatje om hun nek. Een half uur na de start vertrekt een zogeheten Catcher Car die start met een snelheid van vijftien kilometer per uur.

Ieder uur wordt de snelheid ietsje verhoogd. Achter het stuur zit de succesvolle en jonge Formule 1-coureur Max Verstappen. Wanneer hij jou passeert, is de Run voor jou voorbij en word je met een van de vele bussen teruggebracht naar Breda. 

In 2015 deden 33 landen mee aan de hardloopwedstrijd. Wereldwijd wordt het startschot voor het evenement gegeven op zondag 8 mei om 11:00 UTC. In Breda begint Wings For Life World Run om 13:00 uur. 

Tip de redactie