Nieuw wijkfestival moet Haagse Beemden bij elkaar brengen

De Haagse Beemden krijgt een wijkfestival bij Heksenwiel. De initiatiefnemers willen met het festival de wijk meer verbinden en actiever maken. Het feest staat gepland voor 29 juni.

Het wijkfestival Haagse Beemden staat in het teken van participeren. Volgens de organisatie is er te weinig participatie vanuit de wijk.

Elke wijk heeft zo haar problemen, maar het gebrek aan participatie is de voornaamste reden om dit festival te houden, vertelt Peter van Zantvoort, een van de initiatiefnemers. “Dit festival is bedoeld als opstapje om de wijk actiever te krijgen. In de Haagse Beemden is ontzettend veel te beleven en veel inwoners beseffen dat niet. We hopen dat na dit festival mensen zelf activiteiten gaan organiseren.”

Het evenement vindt nu deze eerste keer plaats bij Heksenwiel, maar het draait om de hele wijk. “Bij Heksenwiel zijn veel sportvelden die we tot onze beschikking hebben voor het festival. Dat zijn enorme oppervlakken waar je iets mee kan. In het andere deel van de wijk hebben we zulke grote ruimtes niet,” aldus Van Zantvoort.

Bij deze eerste editie van het festival worden er zo’n 1.500 mensen verwacht. Het programma biedt veel activiteiten waaronder sporten en live muziek. “We gaan ervan uit dat het veel mensen trekt. Als het succesvol wordt, proberen we er een jaarlijkse traditie van te maken.”

Financieel gezien kan het nog spannend worden. “De winkeliersvereniging en de gemeente zijn erg enthousiast, dus ik denk dat het wel gaat lukken,” vertelt Van Zandvoort hoopvol.

Tip de redactie