Hollandsch Koffiehuis wil schadevergoeding voor sluiting

Het Hollandsch Koffiehuis, een café waar veel supporters van NAC komen, wil bekijken of het mogelijk is een schadevergoeding te eisen vanwege de gevolgen van de tijdelijke sluiting door de gemeente. 

Woensdagmiddag vond een bijeenkomst van de commissie bezwaarschriften plaats.

“Het ging vrij goed”, vertelt exploitant van het Hollandsch Koffiehuis John Bogers over de bijeenkomst. “Er was een luisterend oor. We konden onze argumenten goed verwoorden.”

De gemeente Breda besloot vorig jaar dat het café tijdens bepaalde uren rondom thuiswedstrijden van NAC gesloten moest zijn vanwege overlast. Ook mocht er geen alcohol geschonken worden. Bogers vond de maatregelen onrechtvaardig. Inmiddels zit de straf van Bogers erop en bekijkt hij in hoeverre het mogelijk is een schadevergoeding te eisen. Bijvoorbeeld voor misgelopen inkomsten.

“De mensen van de commissie waren best wel begripvol”, vertelt Bogers. “Ze spraken die jurist van de gemeente Breda ook stevig toe. Hij moest echt het achterste van zijn tong laten zien om die sluiting te beargumenteren.”

Binnen vier tot zes weken geeft de commissie een advies. Afhankelijk daarvan zal Bogers al dan niet doorgaan met een kort geding.

Tip de redactie