Wethouder plant eerste ‘Nudge’ boom in Wilhelminapark (video)

De Bredase Boomfeest Week is in volle gang. Op diverse locaties worden bomen geplant, zo ook in het Wilhelminapark. Wethouder Paul de Beer toonde zich daar voor eventjes tuinier.

De locatie van de boom bij het park is gekozen in samenwerking met organisatie Nudge. Samen met gemeente Breda bedacht Nudge ‘Boom in je buurt’. Daarbij kun je een plek aanwijzen in jouw wijk, waar je graag een boom wilt hebben. In Breda zijn dat tien locaties geworden waaronder het Wilhelminapark.

De Beer en buurtbewoner Owen de Vries planten samen de eerste ‘Nudge’ boom. Althans, de boom is al geplant, maar het gat moet nog gevuld worden. In het gat wordt een tijdscapsule geplaatst die over 100 jaar pas weer open gemaakt gaat worden. De aanwezigen konden op een kaartje een boodschap schrijven.

Breda staat bekend als groene stad, maar volgens De Beer kan er geen groen genoeg zijn. “Deze week zet Breda zich nog duidelijker op de kaart als groene stad. Bomen zijn erg belangrijk en iedere boom telt. In Breda planten we gemiddeld iets meer dan een boom per dag”, vertelt de wethouder.

Het Wilhelminapark is een beschermd bomenpark. De Vries wees de plaats in het park aan. “Ik koos voor deze plek omdat hier eerder een boom stond. Deze is een tijd terug gekapt en vandaar dat het de juiste plek is om hier een nieuwe boom neer te zetten.”

Bekijk een videoverslag

Tip de redactie