C2000-zendmast toch niet naast Seeligkazerne

De C2000 zendmast voor de politie wordt niet geplaatst bij de Seeligkazerne. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad.

De eerder gekozen locatie blijkt beschermd stadsgezicht te zijn. De gemeente heeft dit in het communiceren met het Rijk over het hoofd gezien.

Tijdens een informatieavond voor omwonenden, opperde buurtbewoner Aslan Vos dat de vijftig meter hoge mast hierdoor niet bij de Seeligkazerne geplaatst kon worden. Jetze van der Ham van Groen Links was aanwezig op deze informatieavond in januari. De Groenlinkser is vervolgens in gesprek gegaan met wethouder Arbouw. Van der Ham noemt deze overwinning ‘een mooie samenwerking tussen de bestuurders en bewoners van Breda.’  

De Groenlinks-politicus denkt dat de politie-zendmast op geen enkele plek welkom zal zijn. “Waar de zendmast ook komt te staan, altijd zullen er bewoners klagen. Niemand wil uitkijken op een vijftig meter hoge mast.”  Het gaat van der Ham om een goede inpassing. “Als hij er dan toch moet komen in ieder geval niet op een beschermend stadsgezicht,” aldus de politicus.

Geen inspraak

Toen in januari de omwonenden een brief ontvingen met de aankondiging, ontstond er grote onvrede in de wijk. In eerste instantie kregen de wijkbewoners van zowel de politie en gemeente te horen dat bezwaar noch inspraak mogelijk was.

Wethouder Alfred Arbouw gaat nu samen met het Rijk naar een nieuwe plek zoeken. Bezwaar maken is volgens een woordvoerder van de gemeente niet aan de orde omdat het College en het Rijk op zoek gaan naar een locatie waar geen vergunning voor nodig is. “Omwoners worden door middel van een informatieavond op de hoogte gehouden,” aldus de woordvoerder.

Tip de redactie