23.000 euro ‘gevonden’ tijdens patsercontroles Breda

De Belastingdienst heeft 23.000 euro geïncasseerd tijdens twee zogenoemde patsercontroles in Breda. De dienst nam bovendien negentien auto’s in beslag. Ook kregen verschillende automobilisten tijdens de controles op het Hooghout en het Dr Jan Ingenhouszplein boetes opgelegd van de politie.

Aan de verkeerscontroles werkten Belastingdienst, Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Sociale Recherche van de gemeente Breda en politie mee. Er werden 150 voertuigen gecontroleerd. De controles worden patsercontroles genoemd omdat ook gekeken wordt naar personen die opvallen omdat ze in auto’s rijden die niet bij hun inkomen lijken te passen.

De actie leverde onder meer zeven personen op waarbij fraudesignalen zijn geconstateerd. De politie betrapte onder meer twee mensen op het rijden zonder rijbewijs en arresteerde vijf mensen vanwege openstaande signaleringen.

Stopteken

Een  27-jarige Bredanaar negeerde een stopteken. Hij reed met zijn auto de Dijkstraat in. Halverwege die straat stond een vuilniswagen waarvoor hij uit moest wijken. Hierna reed hij tegen een geparkeerde auto waarna hij op de vlucht sloeg.  Hij werd door een motorrijder om 13.20 uur op de van Meterenstraat aangehouden.

Een 41-jarige Bredanaar werd op de Haagweg betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Dat was de derde keer in vijf jaar. De auto waarin hij reed was niet verzekerd, de APK-keuring was vervallen, twee banden waren glad. Het voertuig is buiten gebruik gesteld. Hij had ook nog een boete van 283 euro openstaan, die heeft hij betaald.

Verder werden er onder meer bekeuringen opgelegd voor rijden met gladde banden, rijden met een verlopen rijbewijs en het taxirijden zonder chauffeurspas.

Sociale recherche

Medewerkers van de Sociale recherche hebben ongeveer 100 personen gecontroleerd. Hierbij zijn zeven personen waarbij er fraudesignalen zijn geconstateerd wat aanleiding geeft tot nader onderzoek.

De Belastingdienst Autoheffingen heeft zes keer onrechtmatig gebruik van een buitenlands kenteken geconstateerd. Hierbij heeft een voertuig uit Bosnië Herzegovina een naheffing BPM gekregen van 15.000,- euro. Vier voertuigen hebben een naheffing BPM gekregen van 1.500,- euro per voertuig.

Tip de redactie