Commissievergadering over AZC belastingkantoor uur vroeger, 19 insprekers

De geplande vergadering van Commissie Maatschappij over het AZC in het belastingkantoor is met een uur vervroegd. Oorspronkelijk stond de aanvang van de vergadering gepland om 19.30 uur, maar deze begint nu om 18.30 uur. 

Reden voor het vervroegde aanvangstijdstip is het aantal insprekers. Negentien mensen hebben zich bij de raadsgriffie gemeld om hun zorgen danwel complimenten te uiten over de geplande locatie.  

De publieke tribune op het Stadhuis aan het stadserf is bij deze vergadering niet toegankelijk voor de burgers. Alleen insprekers, pers en ambtenaren hebben toegang tot de publieke tribune. Wel is de vergadering op groot scherm live te volgen in de Nieuwe Veste. Daarnaast kan de vergadering ook op een ander tijdstip worden terug gekeken, of live thuis via internet op de site van de gemeenteraad. 

Afgelopen zaterdag meldden ruim 200 mensen zich aan voor de informatiebijeenkomsten bij het NAC-stadion. Hier konden zij vragen stellen over de gang van zaken en hoe het verder moet met het AZC. Een klein groepje protesteerde buiten tegen de verhuizing van het asielzoekerscentrum, dat nu is gevestigd aan de Nassausingel op het terrein van de voormalige gevangenis.

Tip de redactie