Baksteengooier probeert fietser van telefoon te beroven

Een nog onbekende man heeft dinsdagmorgen rond 07.50 uur op de Leursebaan geprobeerd om een 15-jarige jongen uit Etten-Leur met geweld te beroven van zijn telefoon.

De dader gooide een baksteen naar het hoofd van het slachtoffer die daardoor met zijn fiets ten val kwam. Hierna probeerde de dief tevergeefs het mobieltje van het slachtoffer te stelen.

Het slachtoffer fietste over de Leursebaan in de richting van Breda. De straatrover gooide ter hoogte van het viaduct een baksteen die tegen het hoofd van aangever aankwam waardoor hij viel.

De dief probeerde daarop tevergeefs de mobiele telefoon uit de broekzak van het slachtoffer te pakken. Het slachtofer slaagde erin op te staan waarna de dader hem met de vuisten nog probeerde te slaan. "Hij kon deze slagen afweren. De geweldpleger vluchtte in de richting van de meubelboulevard.  Het slachtoffer liep een hoofdwond op, ook is zijn jas beschadigd", aldus de politie.

Het zou gaan om een negroïde man met kort krullend langs de zijkant opgeschoren kroeshaar. "Hij is circa 20 à 30 jaar oud en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donker lederen jack en een zwarte trainingsbroek. Hij had een boodschappentas van een supermarkt bij zich", meldt de politie.

Tip de redactie