‘Grote Markt heet niet voor niets Grote Markt’

De meningen onder marktkooplui over het verhuizen van de weekmarkt in de binnenstad zijn verdeeld. Horecaondernemers op de Grote Markt zien kansen voor een groeiende omzet met het voorstel van fractie BOB.

Het Baristacafé ziet dit plan wel zitten. Het terras van het koffietentje verdwijnt dinsdagmorgen volledig uit zicht door de marktkraampjes. De dames van het Baristacafé denken dat het beter voor de zaak zou zijn als de weekmarkt zou verhuizen. “Als de markt er niet staat merken we dat het drukker is,” aldus de medewerker van het koffietentje.

Onder de marktkooplui zijn de reacties verdeeld. De eigenaar van de sokkenkraam staat bijna 38 jaar op de weekmarkt in de binnenstad. Hij vindt dat de horecaondernemers niet zo moeten zeuren. “Zij kunnen zeven dagen in de week geld verdienen. Wij staan er maar twee.”  Hij voegt er nog bij toe dat het niet voor niets de Grote Markt heet.

De eigenaresse van een kledingkraam, zegt dat het sowieso niet goed gaat met de weekmarkt. Volgens haar is niet de locatie maar het tijdstip het grootste probleem. “De winkels zijn nog niet open, dus er is geen hond in de binnenstad.”

Ook onder de Bredenaar leeft het onderwerp. De reacties op Facebook bij een eerder bericht zijn verdeeld. Marja Lips-schormans vindt dat de marktkooplui worden achtergesteld. “Of de marktkooplui omzet verliezen door het verplaatsen van de markt, daar wordt niet naar gekeken, wel naar de horeca!”

Cristine Stroeken die heeft minder moeite met de verhuizing. “Die paar kramen die er op dinsdag nog staan kunnen prima naar het Kasteelplein!”

Bekijk een video-item over de Grote Markt via BredaVandaag

Tip de redactie