Kamerleden D66 en SP debatteren in Breda over referendum Oekraïne

Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66 en Tiny Fox, SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, gaan op donderdag 24 maart met elkaar in debat over het Nederlandse referendum over het samenwerkingsakkoord met Oekraïne. Het debat vindt plaats in Podium Bloos in Breda.

De partijen D66 en SP staan hierin lijnrecht tegenover elkaar. D66 is voor het akkoord, de SP is daar tegen. Om de argumenten voor en tegen duidelijk te maken gaan Kees Verhoeven van D66 en Tiny Kox van de SP met elkaar in debat in Breda.

“D66 Breda is blij dat we dit debat samen met de SP kunnen organiseren. Als partij zijn we duidelijk voor dit samenwerkingsverdrag met Oekraïne, maar we vinden het vooral ook erg belangrijk dat mensen een weloverwogen keuze kunnen maken. Dit debat helpt daarbij” zegt Marjolein Schooleman, voorzitter D66 Breda.

“De SP is tegen dit verdrag. Dit debat is een mooie kans om er op een inhoudelijke manier de discussie over aan te gaan. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te praten”, zegt voorzitter van de Bredase SP-afdeling, Michel Verschuren.  

Nederland kan op 6 april naar de stembus voor het referendum. Het akkoord gaat pas in als alle EU-landen het officieel goedkeuren. Nederland is het enige land dat dit nog niet heeft gedaan, omdat de Nederlandse regering past beslist over de definitieve goedkeuring na het raadgevend referendum van 6 april.

De vraag bij het referendum is of men voor of tegen het samenwerkingsakkoord – ook wel associatieverdrag – tussen de Europese Unie en Oekraïne is.

Vanaf 19.30 uur kan men terecht in Podium Bloos. Het debat is voor iedereen toegankelijk en de entree is gratis. Het programma duurt tot 21.30 uur.

Tip de redactie