Intercity Breda-Dordrecht blijft één keer per uur rijden

De felbesproken intercity tussen Breda en Dordrecht blijft toch nog rijden. Dit heeft staatssecretaris Dijksma in de Tweede Kamer toegezegd. Wel wordt het aantal treinen per uur aangepast. 

Op het moment rijdt de intercity nog tweemaal in het uur. Vanaf 1 januari 2017 wordt de regeling aangepast en rijdt de trein een keer per zestig minuten. Dijksma gaf aan dat de trein de komende twee jaar volgens de nieuwe regeling gaat rijden. 

"Gezien de gevolgen van het Fyra-alternatief voor de regio, ben ik bereid om deze verbinding voor een periode van 2 jaar te realiseren. In de komende 2 jaar blijf ik met NS en met de regionale partners zoeken naar logistieke en financiële ruimte voor een meer structurele oplossing in de toekomst," schrijft Dijksma in haar brief aan de Tweede Kamer. 

Wat er na de twee jaar met de intercity gaat gebeuren, is niet helemaal duidelijk. Volgens de site van gemeente Dordrecht wordt er aan een 'langetermijn oplossing' gewerkt vanaf 2019. De intercity is voor veel reizigers het alternatief voor de Intercity Direct, die met grote regelmaat uitvalt.

Tip de redactie