Advendo en Barça in gesprek over delen accommodatie

Een eventuele samenwerking tussen voetbalverenigingen Advendo en Barça uit de Hoge Vucht behoort weer tot de mogelijkheden. Dit werd duidelijk tijdens de commissievergadering economie van maandagavond. In eerdere onderhandelingen konden de verenigen het niet met elkaar eens worden. Wethouder De Beer gaat de gesprekken weer oppakken.

Beide clubs pleiten voor behoud van eigen identiteit. Hopman, oud-voorzitter van Barça denkt namelijk dat er een andere sfeer hangt bij de verenigingen. Hij noemt als voorbeeld dat er bij Barça geen bier in de kantine wordt geschonken.

Ook vervult de kantine van Barça een functie als buurthuis van de wijk, aldus Hopman. Terlouw van Advendo noemt een fusie met Barça ‘een brug te ver’, maar ziet wel een mogelijkheid in twee aparte verenigen op één accommodatie. Lammou, bestuurslid van Barça heeft ook oor naar deze constructie.

Kunstgras in Breda-Noord  

Zowel Advendo en Barça vinden dat Breda-Noord een kunstgrasveld verdient. De verengingen geven aan dat leden vertrekken naar clubs met betere accommodaties. Terlouw noemt het ontbreken van een kunstgrasveld zelfs competitievervalsing.

“Zonder kunstgras kan er bij slecht weer minder getraind worden.  Met als logisch gevolg dat er minder wedstrijden worden gewonnen”,  aldus de voorzitter van Advendo. Wethouder De Beer, pleit voor een realistische combinatie voor het willen van meer middelen en het behouden van de eigen identiteit.

Verbintenis

Eerder werd het idee geopperd Barça te verhuizen naar PCP Breda in Brabantpark. Volgens Lammou is dit absoluut geen optie omdat de verenging een sterke verbintenis heeft met de wijk.

“Negentig procent van onze leden komt uit de Hoge Vught, hier liggen onze roots.”Barça moet ruimte maken voor de Bredase Rugby Club die groeit in ledenaantal. Advendo heeft nog een veld over waar de verenging geen gebruik van maakt.

Tip de redactie