Breda Live heeft een week voor de start van de verkoop van kaarten het programma bekendgemaakt. Op zaterdag 9 juli 2016 staan onder meer Kensington en Fedde Le Grand als hoofdacts op het festival.

Daarnaast beklimmen Sunday Sun, BLØF en Typhoon het hoofdpodium van Breda Live. De acts op het extra podium, de Jupilerstage, blijven zoals de afgelopen jaren gebruikelijk tot op de dag zelf een verrassing.

“Inmiddels zijn we alweer toe aan de achtste editie van het festival. Het is ontzettend bijzonder om te zien hoe het festival de afgelopen jaren is gegroeid en hoe enthousiast men over Breda Live is", stelt Farah Florijn van Bredase organisatie Volver.

"De insteek van het festival is om vrienden samen te brengen en te laten genieten van de beste live acts in een sfeer die Brabantse gezelligheid ademt. Erg mooi om te zien hoe dit ook in de praktijk zo werkt, daar doe je het als organisatie voor.”

In 2015 was het festival binnen drie dagen uitverkocht. Binnen deze tijd waren niet alleen de veldkaarten, maar ook de VIP Lounge kaarten er doorheen. Daarnaast was ook de Skybox Business Lounge binnen een mum van tijd uitverkocht. 

De kaartverkoop voor Breda Live 2016 start op zaterdag 19 maart 2016 om 09:00 uur.