Directeuren vissen de singels schoon voor NL Doet

Ongeveer tachtig directeuren van bedrijven uit Breda en omgeving hebben deze vrijdag de handen uit de mouwen gestoken. Samen met enkele leden van het College van B&W hebben ze het kader van de Bredase editie van NL Doet de singels opgeschoond.

De directeuren-maken-vuile-handen-dag plaats is een initiatief van Betrokken Ondernemers Breda.  

Met sloepen van Bootje Varen voeren de directeuren door de singels. Met visnetten en grote dreghaken werden plastic, fietsen en ander zwerfafval uit de Bredase singels gehaald, zodat de singels van Breda spic en span de start van het toeristen- en vaarseizoen ingaan. Zo’n 25 fietsen, een dranghekken en andere rommel werd uit eht water gehaald.

In het kader van NL Doet krijgen zaterdag ook andere Bredase organisaties hulp, zoals de vereniging Hoen, reddingsbrigade Breda, scouting Sint Joris, Tuinonderhoud, stichting buurthuis Breda en Thebe Aenes.

NLdoet is een samenwerkingsverband van het oranje fonds. Het fonds organiseert verschillende vrijwilligersacties door heel het land. Doel is aandacht te vragen voor vrijwillige inzet en mensen te stimuleren om een dag de handen uit de mouwen te steken.

Tip de redactie