Tweede Kamerlid Salima Belhaj bezoekt Via Breda

 Salima Belhaj, Tweede Kamerlid van D66 brengt vandaag een bezoek aan Via Breda. Samen met onder andere Reginald Kluitmans van D66 Breda wordt er een tour gedaan in het spoorgebied in Breda. Het belang van Breda op logistiek vlak wordt hierbij in kaart gebracht.

De rondleiding start vrijdagmiddag om 17.00 uur op station Breda. Hierna wordt de weg vervolgd naar de spoorzone.

“We willen het geheel Via Breda meegeven aan politiek Den Haag”, zegt Kluitmans. Volgens hem is er tijdens het bezoek van Belhaj onder meer aandacht voor het niet optimaal rijden van de Intercity Direct. Daarnaast komen onderwerpen als het omgaan met gevaarlijk spoorvervoer en geluidsoverlast van het spoor in woonwijken aan bod. Ook het aanleggen van fietsverbindingen vanuit Breda naar Oisterwijk en Tilburg spelen een rol tijdens dit werkbezoek.

“We hebben het natuurlijk over de HSL verbinding naar Brussel, maar ook de eventuele snelle spoorverbinding Den Haag - Breda - Eindhoven - Duitsland, een extra spoor tussen Breda en Tilburg en het nachtnet. Maar het belangrijkste is de mobiliteit van de treinverbindingen in Breda. Dit moeten we eerst goed op de rit krijgen en zorgen dat dit in orde komt”, aldus Kluitmans. De bovengenoemde onderwerpen komen daar volgens hem automatisch bij kijken.

Tip de redactie