NAC bestrijdt ook FC Oss met 4-4-2

NAC kan vrijdagavond weer een stap zetten naar de nacompetitie. De nummer vier neemt het op tegen de nummer achttien, FC Oss.

Door Max van Eijsden

NAC bewaart goede herinneringen aan eerdere ontmoeting dit seizoen met Oss. Tijdens het debuut als trainer van NAC Breda, leidde Marinus Dijkhuizen NAC naar een 1-6-winst in Oss.  

Sinds die tijd is er het een en ander veranderd. NAC kon zich tijdens de winterstop versterken met onder meer spits Ünal en verdediger Van Diermen. Daarnaast haakte NAC af in de strijd om de titel.

Ook zette trainer Dijkhuizen het vertrouwde 4-3-3-systeem voorlopig aan de kant en speelt NAC sinds de ontmoeting met Achilles afgelopen week met het 4-4-2 systeem. Aanleiding is het overtal aan middenvelders en het tekort aan echte buitenspelers. Tegen Achilles pakte dat goed uit. NAC won met 3-1.

Dijkhuizen ziet de ziekenboeg steeds verder leeglopen, alleen Jesse van Bezooijjen zit nog in de lappenmand. Luis Pedro, die tegen Achilles ‘29 nog geschorst was vanwege zijn vijfde gele kaart is vanavond ook weer speelgerechtigd. Hij begint op de bank.

Tip de redactie