Naar Cambodja gevluchte pedofiel Pieter C. gearresteerd

Pedofiel Pieter C. is in Cambodja gearresteerd. Dat melden de Vlaamse media. Hij zou zichzelf hebben aangegeven op een politiebureau in Phnom Pen. Pieter C. woonde al jaren in België, maar had volgens de Vlaamse krant de Standaard een bureau voor vermogensbeheer in Breda, gevestigd aan het Wilhelminapark. 

Pieter C. werd rond 12 uur lokale tijd ingerekend door een Child Protection Unit. Volgens zijn advocaat Dirk Grootjans gaf de gevluchte verdachte zich over na onderhandelingen over dat zijn arrestatie op een menselijke en fysiek veilige manier kon verlopen. 

De Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’ meldt dat Pieter C. volgens zijn omgeving al op weg zou zijn naar België. Hier wordt hij opgesloten in de Begijnenstraat in Antwerpen, in afwachting van zijn proces in beroep. 

De gearresteerde pedofiel werd dit jaar op 21 januari veroordeeld tot 19 jaar cel. Hij was niet aanwezig tijdens de rechtszittingen en was op dat moment al gevlucht naar Cambodja. Hij zou verschillende kinderen in de Filipijnen en Cambodja, onder wie zijn eigen pleegdochters, misbruikt hebben. Tijdens een huiszoeking werd 750 gigabyte aan kinderporno bij hem gevonden.

Tip de redactie