Bredase dj Dannic en Aïrto vinden elkaar voor dé zomerhit

Hoe vindt een Bredase dj een in Zwolle wonende zanger van een potentiële zomerhit? “Via mijn zus”, lacht Daan Romers, in het dagelijkse dj-leven beter bekend als Dannic.

De zanger is kwestie is Aïrto, de zomerhit, die deze vrijdag ‘on air’ gaat, Light The Sky. Dat de twee elkaar vonden, is te danken aan de zus van Daan. “Zij volgde Aïrto al via YouTube en hoorde het nummer bij de Beste Singer Songwriter van Nederland. Daar moesten de deelnemers een zomerhit schrijven.”

Toen werd al meteen gezegd dat er een dj bij moest komen, vertelt Romers. “Mijn zusje stuurde het nummer door en ik was meteen onder de indruk. Toen heb ik een opzet gemaakt en naar hem gestuurd.”

Aïrto hield eerst de boot af, ook toen Daans zus eerder al contact legde. “Hij wilde geen dancezanger zijn.” Later belden ze, en wat bleek. “Aïrto komt ook uit Breda. We hebben twee uur gebeld, heel tof. Verhalen over vroeger uitgewisseld.”

Na de demo van Dannic, ging de Bredase muzikant verder met het nummer. “Een vriend van Aïrto heeft gitaar ingespeeld, we hebben violen toegevoegd.” De track verschilt met nummers die Dannic normaal gesproken maakt. “Dit is echt muziek voor de radio, mijn andere werk is meer voor de clubs.”

Voor zijn muziek presenteert hij deze vrijdag een nieuw mixalbum op zijn label Fonk Recordings. Op dat label presenteert hij nieuwe talenten, maar brengt hij ook eigen nummers uit. “Ik heb vroeger ook veel uitgebracht op Revealed, het label van Hardwell. Niet al het werk dat ik maak, past daar. Ik heb een eigen sound, meer groove en meer funk, iets meer dansen in plaats van springen. Die nummers kon ik daar eigenlijk niet kwijt.”  

Op Fonk heeft hij ook meer ruimte voor werk van talenten, die hij op die manier beter onder de aandacht kan brengen. Hij volgt daarmee Tiësto en Hardwell. “Dat is waarom dj’s uit Breda succesvol zijn. We gunnen elkaar veel en luisteren ook naar elkaars werk. Kijk hoe Tiësto Hardwell een podium heeft gegeven en Hardwell mij weer. Je hebt gewoon iemand nodig die jou naar een next level tilt. ”  

Bij het helpen van nieuwe jonge talenten komt meer kijken dan je denkt. “Bij nieuwe tracks horen ook animaties en video’s, je moet voor promotie zorgen”, aldus de 30-jarige dj. Hij ziet de muziekwereld veranderen. “Je moet het echt hebben van je optredens, de muziek die je uitbrengt ondersteunt dat.”

Zelf duikt hij inmiddels op gezette tijden zijn thuisstudio in. “Dan zegt mijn management ‘we hebben je twee weken vrij gehouden, dan kun je werken aan muziek. Maar zo gaat dat natuurlijk niet altijd. Inspiratie laat zich niet forceren. Daar is geen recept voor. Soms heb je in een vliegtuig ineens een ingeving.”

De tijd krijgt hij snel weer. De komende twee weken zit de Bredanaar in Amerika, voor de Miami Music Week. Benieuwd of dat weer nieuwe tracks oplevert. “In elk geval presenteert ik mijn mix cd van Fonk.”

Tip de redactie