160 aanmeldingen voor infobijeenkomst asielzoekerscentrum Belastingkantoor

Slechts 160 belangstellenden hebben zich aangemeld voor de informatiebijeenkomst over het geplande AZC in het Belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. De gemeente had 1700 personen uitgenodigd voor de drie bijeenkomsten in het NAC-stadion, zaterdag.

Voor de bijeenkomsten gelden strenge aanmeldingseisen. De bewoners moesten zich vooraf aan melden, via e-mail of telefoon door naam en adres door te geven. Dat kontot donderdag 10 maart 12:00 uur. Op de dag zelf moeten de belangstellenden zich legitimeren met paspoort, identiteitskaart of rijbewijs en de bevestiging printen.

De procedure, waar ook voor de media strenge eisen gelden, is genomen op basis van ervaringen in andere steden, gaf de wethouder bij de aankondiging aan. Daar verliepen bijeenkomsten soms in een rellerige sfeer. “We willen dat mensen op een rustige wijze, in een kleine setting vragen kunnen stellen", aldus wethouder Arbouw vorige week. 

Dat er 160 aanmeldingen zijn, verandert niks aan de dag, aldus de woordvoerder van de gemeente. "Er blijven drie sessies." Voor de op Facebook aangekondigde protestbijeenkomst, zaterdag om 12.00 uur bij NAC, zijn iets meer aanmeldingen, namelijk 189.

Tip de redactie