ART BREDA mikt op 20.000 bezoekers voor editie 2016

Door het wegvallen van de kunst- en antiekbeurs AFSH in Den Bosch is ART BREDA dit jaar de enige voorjaarsbeurs voor kunst en antiek in Brabant. De organisatie verwacht daardoor een groei van het aantal bezoekers. Ze hoopt dit jaar voor het eerst boven de 20.000 belangstellenden uit te komen.

AFSH laat op haar Facebook weten dat de overvolle culturele agenda van de stad door het Bosch-jaar mee heeft gespeeld in de afwegingen om de beurs niet door te laten gaan. Nina Dorigo, projectmanager van ART BREDA verwacht juist extra bezoekers. “We proberen uiteraard in te haken op het Bosch-jaar. Zo zullen er genoeg raakvlakken zijn met de beurs en de kunstenaar. Veel artiesten hebben zich laten inspireren door hem.”

Dorigo denkt dat de beurs voor iedereen interessant kan zijn. “Ook als je niks wil kopen, maar gewoon wil genieten van al het moois ben je van harte welkom.” Vorig jaar nodige de beurs, die wordt gehouden op het Chasséveld in een groot paviljoen, ook een aantal middelbare scholen uit. “Zo proberen we ook jongeren te trekken. Als je kunst of geschiedenis hebt gekozen kan een rondleiding ontzettend interessant zijn.”

Wie wel iets wil kopen, hoeft geen duizenden euro’s mee te nemen. “De prijsklasse van wat er wordt aangeboden is heel breed. Zo kan je voor een paar honderd euro al de mooiste dingen kopen.” Voor sommige mensen nog steeds ontzettend veel geld. “Maar het blijft natuurlijk kunst en antiek. Dat is nu eenmaal nooit te koop voor twee tientjes.”

De beurs wordt gehouden van zondag 10 tot en met zondag 17 april op het Chasséveld. Dorigo: “ Voor ons is dat een ideale locatie. Vlakbij het centrum en de horecagelegenheden. Zo kunnen mensen de beurs combineren met een bezoekje aan Breda.”

Tip de redactie