Drie Bredase scholen bakken pannenkoeken voor ouderen

Drie scholen uit Breda doen op vrijdag 18 maart mee aan de Nationale Pannenkoekdag in Nederland. 

Op die dag bakken 878 basisscholen door heel Nederland pannenkoeken voor ruim 8.000 ouderen in ons land tijdens de tiende editie van het evenement. Uit Breda doen kbs De Zandberg, kbs John F Kennedy en Ons SBO mee met de dag.

Ons SBO uit de wijk Boeimeer doet al jaren mee aan de actie. Op de dag zelf bakken zij speciaal voor de bewoners van het iets verderop gelegen verzorgingstehuis Aneas pannenkoeken. “De band tussen jong en oud is er een die je moet koesteren”, vindt Irma Nikkessen van Ons SBO.

“Daarom doen wij naast deze activiteit nog veel meer met onze buren, zoals we de bewoners van Aneas ook wel noemen.” De bewoners zijn volgens haar altijd enthousiast. “De mensen daar genieten van dit soort evenementen.”

De Nationale Pannenkoekdag wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en is in de tijd explosief gegroeid. In het eerste jaar deden er slechts 60 scholen mee. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans die de basisscholen voorzien van de nodige ingrediënten en materialen.

Tip de redactie