De Tranen in gesprek met horeca over aanpak jubileumeditie

Twee vertegenwoordigers van de horeca rond het Van Coothplein schuiven voortaan aan bij de vergaderingen van De Tranen van Van Cooth. Daarmee hopen organisatie en horeca tot een eensgezind plan voor de jubileumeditie te komen.

Wat betreft voorzitter Frans Jacobs is er maar een plaats waar het festival gehouden kan worden: het Van Coothplein. Verhalen dat er gezocht zou worden naar een andere locatie, wijst hij naar het land der fabelen.

Jacobs erkent wel dat er de afgelopen jaren veel is veranderd. “Van lieverlee is er steeds meer horeca rond het plein komen en de taart is niet groter geworden”, vat hij het samen.

Afgelopen week schoof de horeca voor het eerst aan tijdens een vergadering van de organisatie. Volgens Jacobs was dat een constructief gesprek. “Wij zijn flexibel en hopen dat we eruit komen voor onze jubileumeditie.” Afgesproken is dat de horeca met een plan komt.

Dat de Tranen leeft, blijkt uit het aantal aanmeldingen voor koren, die de afgelopen jaren op tien plaatsen in de stad stonden. “We hebben veertig aanmeldingen van koren. Dus we zijn op zoek naar locaties.”

De afgelopen jaren groeide het aantal koren naar 22. “Inmiddels doen alle Bredase koren en koren uit de directe omgeving mee, maar voor koren van verder weg hadden we geen plaats. Nu willen we die toch een plaats geven.”

Tip de redactie